Bezmäsité jedlá

Zeleninové jednohubky

20170409_183352_novy web

Povolená večera pre všetkých Vás, ktorí si dávate pozor na líniu, alebo ste v štádiu zhadzovania prebytočných kíl. Aj takto môže vyzerať večerné jedlo.

Zeleninové jednohubky

Počet porcií: 6 ks jednohubiek Čas prípravy: 15 minút Náročnosť: 1 (zo 4)

Ingrediencie

  • 6 koliesok bielej reďkovky
  • 6 koliesok cukety
  • 1PL masla Ghee
  • poriadna hrsť listov poľníčka
  • soľ a korenie podľa vlastnej chuti
  • 6ČL pesta z medvedieho cesnaku
  • Pesto z medvedieho cesnaku:
  • 10 - 12 lístkov medvedieho cesnaku
  • 4PL olivového oleja 
  • 1/2 hrnčeka strúhaného parmezánu
  • 2PL slnečnicových semiačok
  • štipka soli

Postup prípravy

  1. Začneme cuketou. Nakrájame ju na kolieska, rozpálime panvicu a opražíme si ju z každej strany asi 1 minútu na masle Ghee, osolíme ju. Nakrájame si bielu reďkovku na kolieska a postupne vrstvíme - reďkovka, poľníček, cuketa, pesto. Kľudne môžete dať pesto aj medzi reďkovku a cuketu, nič tým nepokazíte. Jedlo môžete podávať na studeno ako skvelé jednohubky pre návštevu, alebo jednoducho len tak zobkať, ako chutnú večeru.

Sledujte Zdravie na tanieri

PÁČIL SA VÁM RECEPT?