Bezmäsité jedlá

Zeleninové rezance s kozím syrom a sezamom

w1589-20180515-163320-novy-web

Fantastické večerné jedlo plné zeleniny. Rýchla, zdravá a chutná večera. Veľmi jednoduché jedlo na prípravu a pritom mimoriadne výživné. Dajte pozor, aby ste zbytočne zeleninu neopekali dlho, inak nebude taká šťavnatá a chrumkavá.

 

Zeleninové rezance s kozím syrom a sezamom

Počet porcií: 2 porcie Čas prípravy: 15 minút Náročnosť: 1 (zo 4)

Ingrediencie

  • 10 stoniek zelenej špargle
  • 1 stredne veľká cuketa
  • 5 stredne veľkých mrkiev
  • 1PL olivového oleja
  • Kozí syr čerstvý, mäkký - množstvo podľa chute
  • soľ, korenie - množstvo podľa chute
  • 1/2ČL sušený majorán
  • 1ČL čierny sezam

Postup prípravy

  1. Zeleninu si nakrájame na rezance, špargľu len krájame na cca 5 cm kúsky - neprepolíme ju. Na panvici rozohrejeme olivový olej a restujeme postupne, najprv mrkvu 3 minúty, potom špargľu 3 minúty a na záver cuketu 3 minúty.

  2. Restujeme bez pokličky a podlievame 1PL vody zakaždým, keď sa voda odparí.  Počas restovania buď natriasame panvicou, alebo občas miešame.

  3. Po ukončení jedlo presunieme na tanier, posypeme majoránom, čiernym sezamom a kozím syrom. Dobrú chuť!

 

Sledujte Zdravie na tanieri

PÁČIL SA VÁM RECEPT?