Bezmäsité jedlá

Zeleninové špagety s hubovou omáčkou

20160128_105058_novy web

Zeleninové špagety sa pripravujú pomocou špiralizéra. Dnes už dostať rôzne druhy špiralizérov, ručné, elektrické, vo forme škrabky, menšie, väčšie ... rozhodne sa oplatí jeden takýto prístroj, či kuchynskú pomôcku doma mať. 

Špiralizovať sa dajú rôzne druhy zeleniny aj ovocia. Najideálnejšou zeleninou na tvorbu špagiet je cuketa, mrkva, cvikla, biela reďkovka, kaleráb, jablko. Dôležité je, aby dužina plodu bola tvrdšia. Len tak je schopná udržať tvar. 

Ja som sa v tomto zdravom recepte rozhodla pre kombináciu cukety a mrkvy a soplnila som ich čiernymi cestovinami so sépie. Hmm... to vám bola dobrota! Omáčku som pripravovala vegánsku - z húb a rastlinnej smotany. Či ste vegáni, či nie, odporúčam vám uvariť  tento jednoduchý a zdravý recept.

Zeleninové špagety s hubovou omáčkou

Počet porcií: 1 porcia Čas prípravy: 20 minút Náročnosť: 2 (zo 4)

Ingrediencie

  • 1 cuketa
  • 1 mrkva
  • 100g čiernych sépiových špagiet (použiť môžete akékoľvek)
  • 8ks šampiňónov
  • 2PL olivový olej
  • 1/2 krabičky ryžovej smotany ALPRO
  • himalájska soľ podľa Vašej chuti
  • korenie a sušený cesnak podľa Vašej chuti
  •  

Postup prípravy

  1. Vo vriacej osolenej vode si uvaríme sépiové špagety. Cuketu a mrkvu si umyjeme (ak chceme aj ošúpeme), pripravíme si spiralizér a natočíme si na ňom špagety z cukety a mrkvy.

  2. Nakrájame si šampiňóny. Panvicu rozohrejeme, pridáme do nej sépiové aj zeleninové špagety,  šampiňóny, sušený cesnak , korenie a soľ a krátko, asi len 2 minúty ich orestujeme. Odstavíme.

  3. Do nádobky od ponorného mixéru vložíme viac ako polovicu orestovaných šampiňónov a zalejeme ich ryžovou smotankou od Alpro. Rozmixujeme na krém, dosolíme a dochutíme korením a dáme ešte prevrieť na samostatnú panvičku. Jedlo naberieme na tanier a polejeme smotankou.. 

 

Sledujte Zdravie na tanieri

PÁČIL SA VÁM RECEPT?