Zeleninové špagety sa pripravujú pomocou špiralizéra. Dnes už dostať rôzne druhy špiralizérov, ručné, elektrické, vo forme škrabky, menšie, väčšie ... rozhodne sa oplatí jeden takýto prístroj, či kuchynskú pomôcku doma mať.
Špiralizovať sa dajú rôzne druhy zeleniny aj ovocia. Najideálnejšou zeleninou na tvorbu špagiet je cuketa, mrkva, cvikla, biela reďkovka, kaleráb, jablko. Dôležité je, aby dužina plodu bola tvrdšia. Len tak je schopná udržať tvar.
Ja som sa v tomto zdravom recepte rozhodla pre kombináciu cukety a mrkvy a soplnila som ich čiernymi cestovinami so sépie. Hmm... to vám bola dobrota! Omáčku som pripravovala vegánsku - z húb a rastlinnej smotany. Či ste vegáni, či nie, odporúčam vám uvariť tento jednoduchý a zdravý recept.
Vo vriacej osolenej vode si uvaríme sépiové špagety. Cuketu a mrkvu si umyjeme (ak chceme aj ošúpeme), pripravíme si spiralizéra natočíme si na ňom špagety z cukety a mrkvy.
Nakrájame si šampiňóny. Panvicu rozohrejeme, pridáme do nej sépiové aj zeleninové špagety, šampiňóny, sušený cesnak , korenie a soľ a krátko, asi len 2 minúty ich orestujeme. Odstavíme.
Do nádobky od ponorného mixéru vložíme viac ako polovicu orestovaných šampiňónov a zalejeme ich ryžovou smotankou od Alpro. Rozmixujeme na krém, dosolíme a dochutíme korením a dáme ešte prevrieť na samostatnú panvičku. Jedlo naberieme na tanier a polejeme smotankou..
Raňajkové kaše
Vyberte si zdravú raňajkovú kašu pre ráno plné energie.