Bezmäsité jedlá

Zeleninové špagety s tofu syrom a slnečnicovými semienkami

20180325-151949-novy-web

Akéže sú to farebné špagety? Tie moje boli z cukety a tekvice. Kratučko opečené na panvici si zachovali chrumkavosť a šťavnatosť. Viete, že napr. tekvica je naozaj bohatá na vitamíny? Viete, že tekvicu ale i cuketu radíme k nealergizujúcim potravinám, preto je táto zelenina mimoriadne vhodná aj do príkrmov pre bábätká s alergiami? Tak začnite práve nimi!

 

Zeleninové špagety s tofu syrom a slnečnicovými semienkami

Počet porcií: 2 porcie Čas prípravy: 20 minút Náročnosť: 1 (zo 4)

Ingrediencie

  • 1 menšiu cuketu
  • 15cm kúsok maslovej tekvice
  • 15cm kúsok póru
  • 1/2 hrnčeka slnečnicových semiačok
  • 1 balenie bazalkové tofu
  • 1 strúčik cesnaku
  • soľ, korenie
  • 3PL olivového oleja

Postup prípravy

  1. Špagety si pripravíme na spiralizéri.

  2. Tekvicu ošúpeme, cuketu nemusíme ošúpať. Pór si nakrájame na kolieska. Tofu nakrájame na malé kúsky. Panvicu si rozohrejeme, pridáme 1PL olivového oleja. Pridáme špagety a pečieme ich len po dobu 1 minúty za stáleho miešania. Špagety naporcujeme na taniere a na panvicu pridáme zvyšok olivového oleja, pór a tofu. Opekáme asi 2 minúty, potom pridáme roztlačený cesnak, restujeme ešte asi 30 sekúnd. 

  3. Po opečení zmes naservírujeme na špagety. Na záver nasucho opražíme slnečnicové semienka a posypeme celé jedlo. Ak je potrebné, ešte dosolíme, okoreníme a podávame.

 

Sledujte Zdravie na tanieri

PÁČIL SA VÁM RECEPT?